Kennisbasis rekenen pabo
09 november 2022 

Kennisbasis rekenen pabo

Hoe goed ben jij bekend met de kennisbasis rekenen pabo toets? Deze toets moet je tijdens je pabo opleiding afleggen. Je moet er een voldoende voor scoren om de opleiding succesvol af te ronden. De kennisbasis rekenen toets is in feite een uitbreiding van de Wiscat toets die je in het eerste jaar van de pabo moet afronden. De kennisbasis rekenen omvat min of meer dezelfde punten als de Wiscat, plus enkele uitbreidingen. Ook voor de kennisbasis rekenen geldt dat oefenen belangrijk is. Oefenen voor de kennisbasis rekenen pabo verkleint de kans dat je een onvoldoende haalt voor de toets. Je zorgt er niet alleen voor dat je de basiskennis kent, maar ook dat je bij tijdsdruk kunt presteren. Oefening baart kunst: je staat boven de stof.

De vaardigheden die je voor de kennisbasis rekenen moet kennen zijn onder meer optellen en aftrekken, delen en vermenigvuldigen, maar ook machtsverheffen. Je moet weten hoe je met wortels rekent. Je moet kunnen klok rekenen, de eigenschappen van bewerkingen en de talstelsel kennis. Je moet rijen en reeksen kunnen aflezen, weten wat negatieve getallen zijn en figurale getallen kunnen herkennen. Je moet verstand hebben van vergelijkingen en van priemgetallen.

Het houdt daar nog niet op, want ook zaken als kansrekening, kommagetallen en breuken komen aan bod. Verder moet je verstand hebben van verhoudingen en procenten, van formules en grafieken. Je moet snelheid kunnen berekenen, evenals oppervlakte, inhoud en omtrek. Je moet verbanden kunnen leggen, het getal Pi kennen, evenals de stelling van Pythagoras.


Inhoudsopgave:

banner rekenen pabo pakket

Wat zijn de onderdelen van de kennisbasis rekenen pabo?

Kennisbasis rekenen voor de pabo oefenen betekent focussen op alle bovenstaande onderdelen die tijdens de toets aan bod zullen komen. Het klinkt als een heleboel, maar onthoud dat je bijna alles al op de basisschool en in de onderbouw van de middelbare school gehad hebt. Om mee te kunnen met het niveau, zul je het meeste alleen even moeten opfrissen. Er zijn maar een paar zaken die je echt uit je hoofd moet kennen, zoals de formule om aan de hand van Pi de omtrek van een cirkel te berekenen en natuurlijk de stelling van Pythagoras.


Hoe kun je voorbereiden op de kennisbasis rekenen pabo?

Wist je dat het mogelijk is een oefentoets kennisbasis rekenen pabo te maken? Dit kan gewoon online. Meestal zijn de oefentoetsen ook nog eens volledig gratis. Het grote voordeel van deze online toetsen is dat je kunt oefenen voor het echte werk zonder dat je echt het idee hebt dat je aan het blokken bent. Bovendien krijg je een goed beeld van het soort vragen dat in de toets aan bod gaat komen, plus de moeilijkheidsgraad van de vragen. Je leert bovendien hoe je met tijdsdruk om moet gaan en leert stukje bij beetje sneller opgaven op te lossen. Door van te voren een paar avonden te oefenen, vergroot je je kans op slagen.

Het voordeel van de online te vinden oefentoetsen is dat ze specifiek zijn afgesteld op wat er in de kennisbasis rekenen pabo toets behandeld wordt. Deze toetsen sluiten uitstekend aan op wat er qua rekenvaardigheid van je wordt verwacht. Scoor je goed voor de oefentoetsen? Dan geeft dat een indicatie van hoe goed je voor de echte toets zult scoren. Je mag er alleen niet blind vanuit gaan dat wanneer je een voldoende scoort voor de oefentoets, je ook voor de echte toets zult slagen. In ieder geval belangrijk is het om ook tijdens de oefentoets je tijd bij te houden.


Kennisbasis rekenen pabo: Oefentest 

Loading...


Tips voor de kennisbasis rekenen pabo toets

De kans is groot dat je rekenvaardigheid door de jaren wat roestig is geworden. Vroeger kon je misschien moeiteloos hoofdrekenen, maar als je dat niet elke dag structureel blijft doen, zul je zien dat die vaardigheid langzaam verdwijnt. Je vaardigheden worden roestig. Door alleen maar oefenopgaven te maken, komt er oude kennis terug naar boven. Binnen de kortste keren zul je weer in de routine zitten en kun je de meeste opgaven moeiteloos oplossen.

Vaak is het bij rekenen zo dat je in sommige soorten opgaven erg goed bent. Hier heb je totaal geen moeite mee. Maar er zullen ook opgaven bij zitten die je lastig vindt, ook na meerdere keren oefenen. Na de eerste oefenronden zul je voor jezelf een beeld hebben van wat je goed kunt en wat minder goed. Het is belangrijk dat je je tijdens het oefenen vooral richt op de zaken die je minder goed beheerst. Hier is namelijk de meeste winst in te behalen.

Mocht je niet goed zijn in rekenen en ken je anderen die er ook moeite mee hebben, dan loont het om samen te oefenen. Zo geef je elkaar motivatie en ondersteuning. Bovendien kun je elkaar ook dingen uitleggen. Door aan iemand anders uit te leggen hoe iets werkt, leer je het zelf ook het beste. Steek elkaar een hart onder de riem en ondersteun elkaar waar nodig.

Zorg ervoor dat je voldoende met tijdsdruk oefent. Bouw snelheid op in je hoofdrekenen en in het uitwerken van sommen. Dat geeft vertrouwen. Zo ben je in staat de toets in rust te maken: je weet wat je kunt. Als je leert omgaan met tijdsdruk, verklein je de kans dat je in de stress raakt.


Rekenen Pabo oefenen

Wil je Rekenen pabo oefenen? Doe dan de Pabo rekentraining. Met onze Pabo rekentraining kun je levenslang veel gebruikte onderdelen van de rekentoets oefenen. Op deze manier zorg je ervoor dat je automatisch beter gaat presteren op de rekentoets, door middel van herkenning van de manier van vraagstelling en door het oefenen van de stof op de juiste manier! Klik hier om verder te gaan naar de Pabo rekentraining.

rekenen pabo training
€ 137,-

€57,-

Pabo Rekentraining

Met deze exclusieve training bereid je jezelf in één klap optimaal voor op de rekentoets van de Pabo. Dit door middel van de juiste informatie in combinatie met de juiste oefeningen.