Wiscat bijles

De Wiscat is een toets die alle eerstejaars studenten aan de Nederlandse pabo-opleidingen moeten maken. De toets bekijkt of je rekenvaardigheden van voldoende hoog niveau zijn om later rekenles aan kinderen op de basisschool te kunnen geven. Veel studenten overschatten hun eigen rekenvaardigen en denken dat ze moeiteloos voor de toets zullen slagen. Maar de slagingspercentages na de eerste poging van minder dan 50% bewijzen toch iets anders. Bij veel studenten zijn de rekenvaardigheden die ze op de basisschool hebben aangeleerd, weer grotendeels weggezakt. Het gevolg is dat er relatief slecht voor de toets wordt gescoord. Mocht je moeite ervaren met de rekenen, dan is het zeker aan te raden bijles rekenen te nemen.


Inhoudsopgave:




Wiscat bijles nodig?

Denk je dat Wiscat bijles iets voor jou is? Wiscatbijles bereidt je specifiek voor op alle soorten rekenopgaven die je tijdens de Wiscattoets zult krijgen. Er wordt uitgebreid gebruik gemaakt van oefenopgaven, in een oefentoetsvorm die sterk lijkt op de échte test. Je zult bovendien leren rekenen met tijdsdruk. Door tegen de klok te rekenen dwing je je hersenen sneller tot goede antwoorden te komen. Je rekenvaardigheid wordt hierdoor versneld. Ook verklein je de kans aanzienlijk dat je tijdens de Wiscattoets met tijdsgebrek te maken krijgt.

Bijles kun je op verschillende plekken volgen, onder andere Wiscat bijles aan de Erasmus. Je kunt met een vrijwel oneindig aantal sommen oefenen en krijgt uitgebreide begeleiding van een gespecialiseerde docent. Rekenbijles nemen is niets om je voor te schamen. Wist je dat opvallend veel studenten niet slagen bij de Wiscat voor hun eerste poging? Gemiddeld ligt het slagingspercentage de eerste keer zelfs onder de 50%. In totaal krijg je voor de Wiscat drie pogingen, maar ook na de derde poging zijn er nog genoeg studenten die er niet voor zijn geslaagd.

Tijdens bijles kun je onder meer rekenen op video instructies waarin rekenproblemen en de theorie helder aan je worden uitgelegd. Je krijgt precies te zien hoe je een opgave moet aanpakken. Door gamificatie – rekensommen in spelletjesvorm – aan te bieden, wordt leren rekenen een stuk leuker. Vaak zul je niet eens het idee hebben dat je aan het blokken bent.

Je kunt je eenvoudig vanachter de computer op de Wiscat voorbereiden. Je kunt oneindig veel oefenopgaven maken. Er is een video-instructie te vinden voor iedere rekenvaardigheid. Je kunt in je eigen tempo werken, wanneer het jou uitkomt en krijgt direct feedback op al je antwoorden. Online oefenen werkt niet alleen beter dan training of bijles, het is ook nog eens goedkoper. Een e-oefenboek voor de Wiscat bevat ook extra video-links naar handige YouTube-video’s.


Wat gaan we behandelen?

De Wiscat toets bepaalt of je aan de landelijke vastgestelde norm voor rekenvaardigheid voldoet. De toets bestaat voor een groot gedeelte uit hoofdrekenopgaven. Verder komen ook alle basisvaardigheden als optellen, optrekken, delen en vermenigvuldigen voorbij. Je moet met procenten, breuken en verhoudingen om kunnen gaan. Je moet verstand hebben van meten, informatie kunnen verwerken en bovendien moet je met tijdsdruk kunnen omgaan.

Mocht je van jezelf weten dat je één of meer zwakke punten hebben, dan kan Wiscat bijles uitkomst bieden. Alle rekenvaardigheden uit de officiële Wiscattoets komen aan bod. Bovendien leer je rekenen met tijdsdruk en kun je eenvoudig je voortgang bijhouden.


Bijles Wiscat pabo werkt positief

Bijles nemen is altijd verstandig als je van jezelf weet dat je ergens niet goed in bent. Veel studenten kunnen in praktijk minder goed rekenen dan ze van zichzelf verwacht hadden. Het is aan te raden van tevoren te checken hoe je ervoor staat. Kunnen je rekenvaardigheden wel een boost gebruiken? Kies dan voor Wiscat bijles. Je kunt online trainingen volgen, maar ook een bijlesdocent inschakelen. Tijdens één-op-één bijles kun je de docent uitgebreid vragen stellen. Deze duikt bovendien dieper in op je rekenproblemen en helpt je er grip op te krijgen.

Er zijn verschillende eendaagse of meerdaagse Wiscat-rekentrainingen. Deze zijn kort, maar krachtig: intensief en leerzaam. Je wordt extra geholpen met opgaven waar je tegenaan loopt en krijgt bovendien een hoop oefenmateriaal. De bijles vind meestal in een kleine groep plaats. Dankzij de uitgebreide persoonlijke begeleiding kun je alle vragen stellen waar je mee zit.


De wiscat bijles voor het juiste niveau

Wiscat bijles kun je op elk niveau krijgen. Eén ding is zeker: je leert jezelf de vaardigheden aan die je nodig hebt om voor de Wiscat te slagen. Je kunt ook Wiscat bijles aan de Erasmus volgen. Hier krijg je uitgebreide begeleiding, maar ook huiswerk om thuis te maken tussen de twee trainingsdagen in. Op de tweede trainingsdag wordt je huiswerk door de docenten nagekeken.

Een trainingsdag bestaat uit in totaal vier blokken, steeds met een korte pauze tussendoor. Elk blok start met een uitleg van de docenten over een bepaald rekenonderwerk. Vervolgens ga je zelf met de opgaven aan de slag. Net als bij de echte Wiscattoets loopt het niveau van deze opgaven van makkelijk naar moeilijk. De docenten kijken met je mee en begeleiden je waar nodig.

Inschrijven pabo toets


Rekenen Pabo oefenen

Wil je Rekenen pabo oefenen? Doe dan de Pabo rekentraining. Met onze Pabo rekentraining kun je levenslang veel gebruikte onderdelen van de rekentoets oefenen. Op deze manier zorg je ervoor dat je automatisch beter gaat presteren op de rekentoets, door middel van herkenning van de manier van vraagstelling en door het oefenen van de stof op de juiste manier! Klik hier om verder te gaan naar de Pabo rekentraining.

€ 137,-

€57,-

Rekenpabo training

Met deze totaal training bereid je jezelf in één klap optimaal voor op de rekentoets van de Pabo. Dit door middel van de juiste informatie in combinatie met de juiste oefeningen.