Ben jij er nog niet helemaal van dat je met vlag en wimpel voor de pabo rekentoets gaat slagen? Geen paniek: een goede voorbereiding is het halve werk. Door je goed voor te bereiden heb je al twee streepjes voor op studenten die dat niet doen. De pabo rekentoets haal je zo: door online op zoek te gaan naar voldoende oefenopgaven. Je kunt beginnen met makkelijke sommen, op snelheid oefenen en de moeilijkheidsgraad vervolgens langzaam opschroeven. Als je de sommen beu bent, kun je er ook voor kiezen rekenspelletjes te doen. Zo vergroot je op speelse wijze je rekenvaardigheden zonder dat het voelt alsof je aan het studeren bent. Het loont om niet alleen de resultaten te bekijken, maar ook de uitleg goed te lezen.
Inhoudsopgave:
Zorg voor een routine
Pabo toets rekenen haal je zo: door een routine op te bouwen. De kans is groot dat je de afgelopen jaren niet heel actief met rekenen bezig bent geweest – in ieder geval lang niet zo actief als je op de basisschool en begin middelbare school was. Je rekenvaardigheden zullen een beetje roestig zijn geworden. Het beste manier om je rekenvaardigheden in korte tijd weer op peil te brengen, is door dagelijks te oefenen. Dat hoeft niet lang, een halfuurtje is ruim voldoende.
Hoe slaag ik voor de rekentoets pabo?
De rekentoets pabo haal je zo: door voor jezelf in kaart te brengen wat je sterke en zwakke punten zijn. Iedereen heeft wel bepaalde onderdelen van rekenen die minder soepel gaan dan andere. Door voor jezelf in kaart te brengen waar je goed in bent en waarin minder goed, kun je gericht gaan oefenen. Zo heb je binnen de kortste keren ook je zwakke plekken tot een acceptabel niveau opgeschroefd. Regelmatig herhalen zorgt ervoor dat je opgedane kennis goed blijft hangen (in ieder geval lang genoeg om voor de rekentoets te slagen).
Heb je snel last van stress of niet veel vertrouwen in jezelf? Ook dan helpt oefenen. Als je tijdens het oefenen vooruitgang ziet en merkt dat je iets kunt, zul je je vanzelfsprekend minder gestrest voelen. Bovendien leer je onder tijdsdruk te presteren en het hoofd kalm te houden.
Niet blijven hangen
De pabo toets haal je zo: door niet te blijven hangen. Eén ding is zeker: kom je tijdens het examen ergens echt niet aan uit, dan kun je de vraag maar beter overslaan. Teruggaan kan helaas niet, dus zorg er bij voorkeur voor dat je wel een antwoord opgeeft. Door niet te lang te blijven hangen, voorkom je dat je uiteindelijk in tijdnood komt en geen antwoord meer kunt geven op vragen die je gemakkelijk had kunnen beantwoorden als je de tijd ervoor had gehad.
Wiscat training
Voor de Wiscat pabo rekentoets kun je je gelukkig uitgebreid voorbereiden. Dit kan online via verschillende websites en programma’s. Jaarlijks worden deze door duizenden mensen gevolgd. Dat blijkt vaak succesvol, want de slagingspercentages via deze trainingen zijn een stuk hoger dan het gemiddelde. Een goede Wiscat training bereidt je voor op de officiële toets van Cito. Je krijgt onder meer een kennisbasistraining en aan de hand van uitleg een specifieke selectie opgaven. Als je iets verkeerd doet, zie je ook gelijk waar je precies de fout in gaat.
Rekentoets pabo oefenen
Het is voor iedere pabo student aan te raden een Wiscat-pabo training te volgen. Rekenen is soms lastiger dan het lijkt, zeker als je het niet dagelijks doet. Bovendien is het voor niemand prettig om tegen de klok te werken. Ook het hoofdrekenen is niet bij iedere student wat het geweest is. Veel studenten overschatten zichzelf, wat er nogal eens toe leidt dat de slagingspercentages na het eerste toets moment erbarmelijk laag zijn. Controleer jezelf: doe een test.
Rekenen Pabo oefenen
Wil je Rekenen pabo oefenen? Doe dan de Pabo rekentraining. Met onze Pabo rekentraining kun je levenslang veel gebruikte onderdelen van de rekentoets oefenen. Op deze manier zorg je ervoor dat je automatisch beter gaat presteren op de rekentoets, door middel van herkenning van de manier van vraagstelling en door het oefenen van de stof op de juiste manier! Klik hier om verder te gaan naar de Pabo rekentraining.